מינרלים בגוף ממלאים שורה של תפקידים חיוניים בשמירה על תפקודו התקין של גופנו; החל מבנייתן של עצמות חזקות, דרך שמירת איזון הנוזלים בגוף ועד לתפקודם הכללי של האיברים השונים.
בשנים האחרונות ישנה התעוררות מחודשת המתעניינת ומבהירה את חשיבותם של הרכיבים התזונתיים החיוניים לגופנו, ובמאמר זה נבקש לתרום מעט יותר אל הידע הכללי הקיים בתחום, וכן לפרט באילו מזונות ניתן למצוא את המינרלים השונים ובכך להסתמך על מקורות טבעיים ושניתן למצוא בכל מכולת וסופר.
סידן
הסידן ידוע בתפקידו החשוב לשמירה על בריאות ואיתנות העצמות והשיניים. הסידן גם מסייע לתפקוד השרירים ובהעברת מסרים עצביים, כמו גם בתהליכים פיזיולוגיים הנוגעים להפרשתם של הורמונים שונים.
מוצרים חלביים שונים כמו חלב גבינות ויוגורט, הם מקורות עשירים בסידן. לאלו מכם שאינם צורכים מוצרי חלב, הרי שתוכלו למצוא את הסידן גם בעלים ירוקים דוגמת קייל וברוקולי, וכן במזונות העשירים בסידן לרבות טופו.
ברזל
ברזל הוא אחד מן התוספים התזונתיים הפופולריים ביותר בקרב חנויות טבע ובריאות אך הידעתם שניתן למצוא אותו בשפע בשלל מזונות שונים?
הברזל חיוני לייצור המוגלובין, החלבון בתאי הדם האדומים הנושא חמצן לכל איברי הגוף. מחסור בברזל עלול להוביל לתסמינים לרבות עייפות, חולשה ואף ירידה בתפקוד החיסוני.
בשר אדום, עוף, דגים וכן קטניות דוגמת שעועית הינם מקורות מצוינים לברזל. כמו-כן, כדאי לדעת כי צריכתם של מזונות העשירים בוויטמין C כמו פירות הדר, לצד מזונות העשירים בברזל, יכולים לסייע רבות בספיגתו של מינרל חשוב זה.
מגנזיום
מינרל המגנזיום מעורב בלמעלה מ-300 תגובות ביוכימיות שונות בגופנו לרבות ייצור אנרגיה, תפקוד השרירים, עצבים וסינתזת החלבון. המגנזיום גם עוזר לווסת את רמות הסוכר בדם ואת לחץ הדם.
את המגנזיום גם נהוג לקחת בתוספי תזונה, אך מומלץ לשלבו בתזונה השוטפת באמצעות אגוזים, זרעים, מזונות הנסמכים על דגנים מלאים, עלים ירוקים ושלל קטניות הנחשבות למקורות המשופעים במינרל החשוב.
אשלגן
האשלגן מחזיק בתפקיד מכריע וחשוב מאין כמוהו בשמירה על איזון הנוזלים בגופנו, על פעילות השרירים והתכווצותם ועל שידור האותות העצביים בגופנו. האשלגן עוזר גם לווסת את לחץ הדם ושומר על תפקוד לב תקין.
בננות הן אולי המקור הידוע ביותר לאשלגן, אך תוכלו למצוא את המינרל החשוב הזה גם בתפוחי אדמה, בטטות, באבוקדו, בתרד ובשעועית.
הכללתם של מזונות העשירים באשלגן בתזונה, יכולה לעזור ולתמוך בבריאות הלב וכלי הדם, וכן למנוע התכווצויות שרירים.
אבץ
האבץ מעורב באופן ניכר בתפקודה התקין של המערכת החיסונית, ביכולת הריפוי של הגוף, סינתזת DNA ובחלוקת תאים. האבץ תומך גם בצמיחה ובהתפתחות התקינה של העובר במהלך ההיריון, וכן הוא נחשב למינרל חשוב עבור פעוטות וילדים.
את האבץ ניתן למצוא בבשר אדום, בעופות, אגוזים, זרעים ודגנים מלאים.
נתרן
נתרן הכרחי לשמירה על מאזן הנוזלים בגוף, על תפקוד מערכת העצבים והתכווצות ופעילות השרירים. חשוב לציין לצד זאת כי צריכ המוגזמת של נתרן קשורה בקשר הדוק ליתר לחץ דם ולסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.
מזונות מעובדים וארוזים הם לרוב עשירים בנתרן ולכן חשוב להגביל את הצריכה ולבחור במזונות שאינם מעובדים ובכך למתן את צריכת הנתרן למעשה.
מקורות טבעיים מאוזנים הם סלרי, סלק וגזר.
הקפידו על תזונה מאוזנת, וספקו לגופכם את כל אשר הוא זקוק לו באופן מתון ושוטף.